lock-screen

Annonse


Nå kan du prøve Windows 8

På Build-konferansen i California har Microsoft endelig avslørt masse saftige nyheter om Windows 8. Samtidig har de lagt ut både 32 og 64 bits prøveversjoner.

Godbiter
Build handler først og fremst om utviklere, så Microsoft har i stor grad fokusert på å vise frem verktøy for alle de som er interessert i å lage applikasjoner for det nye OSet.

Men det er masse godbiter for oss forbrukere også. Nye skjermbilder, ny informasjon om hvordan operativsystemet skal fungere.

Lekkert
Først og fremst har selskapet vist frem mye av det nye grensesnittet, som er tungt inspirert av Metro-tematikken. Metro debuterte med Windows Phone 7, og rulles for tiden ut til flere av Microsofts produkter og tjenester (nytt menysystem for Xbox 360, for eksempel).

Annonse


ie10
(Ill.: Microsoft)
keyboard
(Ill.: Microsoft)

Grensesnittet er designet for berøring, men Microsoft mener at det fungerer like bra med mus og tastatur. I sentrum av hele opplevelsen sitter Internet Explorer 10, og Microsoft forteller at nettleseren nå er bygget med berøring i fokus.

Programvare
Applikasjoner får en dominerende posisjon på startskjermen og fyller hele synsfeltet, og de forskjellige programmene kan kommunisere med hverandre. Via SkyDrive skal det også være usedvanlig enkelt å flytte innhold på tvers av enheter, og alt glir elegant inn i Metro-designet.

Hele operativsystemet er bygget på stabiliteten og ytelsen til Windows 7, og samtidig skal det kjøre enda mer effektivt – blant annet bruke enda mindre minne. Microsoft har faktisk nevnt at systemet skal klare å kjøre på en Atom CPU med 1 GB med RAM.

photopicker
(Ill.: Microsoft)

Microsoft fremhever også Windows Store, den nye applikasjonsbutikken, enda bedre spillfunksjonalitet (DirectX 11 er integrert i OSet), skryter av at operativsystemet starter øyeblikkelig på den nye generasjonen ultralette laptoper og nettbrett og har glimrende batterilevetid. Det loves også full bakoverkompatibilitet med Windows 7-programmer.

Fungerer uansett
Når det gjelder maskinvare, støtter Windows 8 ARM-baserte enheter, samt fullt spekter av mer krevende datamaskiner. Det betyr at det ene operativsystemet skal kjøre like enkelt og smertefritt på alt av maskinvare, enten det er slanke nettbrett eller kraftige spill-PCer med svære skjermer.

start-screen
(Ill.: Microsoft)
thumbkeyboard
(Ill.: Microsoft)

Last ned prøveversjon
Du kan lese hele pressemeldingen til Microsoft her, og utviklere skal kunne laste ned en «Developer Preview» allerede senere denne uken.

Du kan se keynoten i opptak på Windows Dev Center. Developer Preview-versjonen av Windows 8 ligger klar for nedlasting på msdn.microsoft.com.

Se også digi.no og DinSide.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse