Om alle de 450 000 får hva de ønsker seg til neste jul, blir det til sammen 800 000 nettbrettbrukere i Norge før året er omme.

Annonse


– Nå tar Samsung over

I natt ble det kjent at Steve Jobs går fra borde i Apple.

Det kan bety at Samsung overtar som verdens fremste leverandør av nettbrett og trykkfølsomme smarttelefoner, hevder flere analytikere som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Stappet med Samsung-vare
Det er ikke Steve Jobs i seg selv eller hans etterfølger Tim Cook som er avgjørende.

Snarere peker analytikerne på at det nå vil bli synliggjort hvor avhengig Apple er av Samsung. Apples produkter er stappet med Samsung-teknologi. Og i følge anlytikerne hjelper det ikke at Apple saksøker Samsung for plagiat av iPhone og iPad, og til og med vinner i retten.

Annonse


Helt avhengig
For Apple er mye mer avhengig av Samsung enn Samsung er av Apple, hevder folk somer knyttet til Samsung.

Mark Newman, tidligere direktør for Samsungs strategiavdeling, sier det slik:

– Selv før Steve Jobs avgang ble Samsung stadig mer optimistiske når det gjelder å slå Apple på smarttelefon-arenaen.

Setter alle kluter til
Han mener alle tilgjengelige ressurser nå settes inn hos den sørkoreanske elektronikkgiganten for å ta Apple på deres egen banehalvdel.

De fleste mener at det har åpnet seg et enormt rom for Samsung etter nattas kunngjøring, og at Apple på sikt vil miste sitt grep om dingse-markedet.

Hvorfor betale for eplet?
Logikken synes å være at folk etter hvert vil oppdage at de egentlig kjøper et Samsung-produkt når de kjøper en dyr Apple-dings. Og hvorfor betale mer for et eple på fronten?

Med andre ord: Det markedet som Apple åpnet, ligger nå vidåpent for et selskap som er kjent for å kunne leve godt av betydelig lavere marginer enn Apple.

Oppgang på børsen
Børsen synes å mene det samme. For i det øyeblikket Jobs avgang ble kjent, gikk Samsung-aksjene opp 2,5 prosent i Seoul. Mens Apple-aksjene falt sju prosent på NASDAQ-børsen i New York (før de gikk opp igjen).

Så får vi se hva dommerne sier i plagiat-sakene Apple har reist mot Samsung når det gjelder Galaxy Tab-netbrettet og Galaxy S-smarttelefonen.

Stemningen snur
Uansett utfall er sakene egnet til å snu stemningen i Samsungs favør, og få Apple til å se ut som en stor, stygg ulv som prøver å monopilisere markedet.

Det kan alene kan komme til å påvirke salget i Samsungs retning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse