Hacker-appen gir deg rask oversikt over hvilke maskiner som er sårbare. Så kan du velge å spionere eller å trenge inn i systemet - alt sammen via mobilen.

Annonse


Hacking for alle

Hacking er gjerne noe man forbinder med spesialt datakyndige, unge menn som bruker store deler av livet på å finne ut hvordan de skal trenge inn i andres maskiner og systemer.

Enkel og gratis
Nå er dette historie.

Itzhak Avraham i det israelske selskapet Zimperium har nemlig utviklet en enkel Android-app som gjør jobben for deg. For privatpersoner er appen gratis, mens bedrifter må betale ti dollar.

Imponerer
Appen, som heter Anti (forkortelse for Android Network Toolkit), kommer på Android Market neste uke – dersom ingen stopper den.

Annonse


Anti ble demonstrert på DefCon-messen i Las Vegas i helga, og imponerte selv garvede hackere som var til stede.

For de store massene
– Vi ville utvikle et inntrenger-testverktøy for de store massene. Dette handler om å gjøre det mulig for alle å gjøre det som avanserte hackere gjør med svært avanserte opplegg. Og det til og med i lomma, sier Avraham til Forbes.

Appen gir deg først oversikt over maskiner med sårbarheter i WiFi-miljøet rundt deg. Deretter får du opp valg som “Spy” og “Connect”. Alt sammen på enkle knapper som gjør det til en lek å begå det mange vil betegne som grov datakriminalitet.

– Håper den ikke misbrukes
Utvikleren er derimot klart på at han ikke ølnsker at appen skal misbrukes.

– Folk kan jo komme til å bruke den på en farlig måte. Det håper jeg ikke skjer. Men jeg vet at dette er prisen men å betale for å hjelpe folk til å bedre sikkerheten. For det er det som er målet, sier Itzhak Avraham.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse