_MG_4649[1]

Annonse


Egypt tatt av nettet

Nesten all tilgang til Internett ble fredag stengt av egyptiske myndighetene på grunn av de stadig mer alvorlige opptøyene i landet.

– Vi må adlyde
Telegiganten Vodaphone hadde dette å si i en pressemelding:

– Alle mobiloperatører i Egypt har blitt instruert til å stanse sine tjenester i utvalgte områder. I følge egyptisk lov har myndighetene rett til å beordre dette, og vi er pliktige til å følge det.

Første gang i historien
Stengningen av Internett skal være uten sidestykke i historien og går mye lenger enn tiltakene som ble iverksatt i forbindelse med tilsvarende opptøyer i Tunisia nylig og i Iran under demonstrasjonene i 2009.

Annonse


– Alle rutene til Egypt ble stengt samtidig. Egyptiske myndigheter har praktisk talt visket Egypt vekk fra internettkartet, heter det i en uttalelse fra selskapet Renesys, som overvåker nettet internasjonalt..

– Jeg tror det er nedtelling til regimeendring. Det er kortsiktig å kutte internett og jeg tror ikke de klarer det, sier Nupi-direktør og tidligere FN-topp Jan Egeland til Dagens IT/DN.no.

Egeland mener det er Twitter- og Facebook-generasjonen som nå har gått ut i gatene, og at de ikke lar seg stoppe av myndighetenes knebling av nettet.

Kilder:
BBC
VG.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse