«Home»-knappen kan komme til å forsvinne, skal vi tro den lekkede iOS4.3-koden.

Annonse


Denne knappen vil Apple fjerne

Koden til iOS4.3, det nye operativsystemet til iPad/iPhone og iPod Touch, har nå lekket til nettet.

Noe er kjent fra før, men det er likevel et par nyheter som kan leses ut av koden, i følge kyndige folk som har kikket den i sømmene.

Låseknapp tilbake på plass
Helt bankers er det visstnok at Apple har lyttet til kritikken etter at de forvandlet den lille knappen på siden på iPaden fra å være en skjermlås til å bli en knapp som bare slår av høyttaleren.

Med iOS 4.3 skal knappen være tilbake igjen, akkurat om før. Dermed kan du igjen låse skjermen med en fysisk knapp i vannrett eller loddrett posisjon.

Annonse


Omstendelig prosess
Du trenger med andre ord ikke lenger gå gjennom den omstendelige prosessen det er å først måtte trykke på «Home»-knappen én gang, og deretter to ganger til og så velge låsen fra en meny.

For slik ble det nemlig da Apple oppgraderte fra iOS4.1 til 4.2 i november i fjor. Brukerne raste, og nå har altså Apple gitt etter for kritikken.

«Home»-knappen forsvinner?
Men denne problemstillingen vil kanskje ikke eksistere på kommende versjoner. For i følge de som har finlest 4.3-koden ser det ut til at Apple har tenkt å kutte ut «Home»-knappen (altså den lille fordypningen som sitter på kortsiden av iPad/iPhone/iPod Touch) helt.

Knappen skal i følge rapportene erstattes med en fingergest der men bruker alle fem fingrene samtidig. Det høres litt trøblete ut, spør du oss. Og hva med folk som ikke har fem fingre?

Mac-programmer flytter over
I koden skal det også ligge indikasjoner på at Apple vil levere flere gamle Mac-kjenninger som standardapper for mobile enheter.

Både «fotokiosk»-programmet Photobooth og bilde/lyd/video-programpakken iLife kan komme til å flytte inn på Apples mobile enheter, dersom vi skal tro spekulasjonene i kjølvannet av lekkasjen.

Kan brukes som basestasjon
I går ble det for øvrig kjent at iOS4.3 åpner for at iPhone kan brukes som basestasjon (hotspot) for WiFi via 3G.

Først så det ut til at det bare var amerikanske Verizon som åpnet for dette med det amerikanske telesystemet CDMA , men nå er det altså klart at denne funksjonen trolig også vil kunne brukes med de GSM-baserte iPhone-telefonene vi bruker i Europa.

Kilder:
bgr.com
Gizmodo.com
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse