Hackulous ønsker god jul. Og lover hackede Mac-apps i året som kommer.

Annonse


Hacket allerede!

En gjeng med hackere som kaller seg iPhone Dev Team plaget Apple så lenge med «jailbreak»-apps for iPhone/iTouch at Apple til slutt ga opp.

Erklært lovlig
Samtidig avgjorde forbrukermyndighetene i flere land, deriblant Norge at det faktisk er lov å åpne iPhone og andre apparater for installasjon av uautorisert programvare.

Som kjent er Apple på vei med en «app store» også for Mac.

Fant vei rundt
Allerede uker før starten har en hackerorganisasjon som kaller seg Hackulous klart å finne en vei rundt Apples regime for Mac-apps, som vel å merke bygger på litt andre prisnipper som App Store for iPhone/iPod Touch/iPad.

Annonse


Apple tillater nemlig tredjeparts utviklere å tilby sine Mac-apper utenom Mac App Store. Dermed er «jailbreak»-problematikken aktuell her.

Fjerner DRM
Ved hjelp av et system de kaller Kickback vil Hackulous fjerne DRM-beskyttelsen på apper i butikken. Dermed kan de fritt prøves ut før man eventuelt betaler for dem.

Det er altså ikke snakk om å kunne utvikle og kjøre uautoriserte apper, slik som på iPhone. Snarere kan man si at man får tilgang til varer i en butikk som i utgangspunktet er stengt.

Tyveri eller tyvlån?
Så lange det er snakk om apper som koster penger, vil det etter alt å dømme være ulovlig å bruke dem uten å betale.

Men mange av appene vil være gratis, og det er et åpent spørsmål om det med disse vil være ulovlig å bruke Kickback.

Kommer til å vente
Hackulous sier imidlertid at de ikke kommer til å slippe Kickback før Mac App Store er godt i gang.

De ønsker ikke å ødelegge markedet for utviklerne, og sier at hensikten med Kickback utelukkende er å protestere mot at Apple verken lar deg prøve apper før du kjøper eller gir deg pengene tilbake om du ikke er fornøyd.

Dette sier de
Her er den nøyaktige ordlyden, oversatt etter beste evne til norsk:

Vi vil ikke slippe Kickback med en gang Mac App Store starter opp. Jeg har en del grunner til det… De fleste av applikasjonene som kommer til å dukke opp på mac App Store i første instans vil være greie nok, kanskje til og med ganske gode. Apple kommer ikke til å legge ut søppel på App Store helt i starten. Det vil trolig ta måneder før App Store får store mengder dårlige apper. Først når vi føler at det er nok søppel der, vil vi muligens slippe Kickback.

Så vi kommer ikke til å slippe Kickback før en god stund etter at butikken har blitt etablert, og lenge etter at utviklerne har fått på plass sine applikasjoner. Vi ønsker ikke å redusere verdien av applikasjonene og irritere utviklerne.

(We don’t want to release kickback as soon as the [Mac App] Store gets released. I have a few reasons for that…Most of the applications that go on the Mac App Store [in the first instance] will be decent, they’ll be pretty good. Apple isn’t going to put crap on the App Store as soon as it gets released. It’ll probably take months for the App Store to actually have a bunch of crappy applications and when we feel that it has a lot of crap in it, we’ll probably release Kickback.

So we’re not going to release Kickback until well after the store’s been established, well after developers have gotten their applications up. We don’t want to devalue applications and frustrate developers.)

Torrent i revers
Hackulous bruker for øvrige noe de kaller «reverse BitTorrent» for å få hjelp av publikum til å åpne applikasjonene. Det betyr at en masse kreative, datakyndige mennesker der ute kan samarbeide via fildeling for å åpne applikasjonene.

Kilder:
Hackulous forum
Afterdawn.com
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse