Hopp til navigasjon Hopp til innhold
home-plain

Her er nye Android

Versjon 2.3 offisiell, Samsung slipper ny flaggskiptelefon.

Etter evigheter med spekulasjoner kunngjorde Google i dag endelig Android 2.3, også kjent som Gingerbread.

Den nye versjonen av dette meget populære operativsystemet for mobiler introduserer flere nyheter.

Spill i fokus
Blant annet er spillstøtten mye bedre. Nye drivere bidrar til raskere 3D-ytelse, og responsen på bevegelse og trykk er mer optimalisert. OSet legger til støtte for nye sensortyper, som gyroskoper, diverse målere av rotasjon, gravitasjon og andre bevegelsesformer. Google ramser også opp en rekke andre forbedringer og optimaliseringer som skal gjøre spillopplevelsen langt bedre.

Det henger godt sammen med avsløringene om den fremdeles uannonserte PSP-telefonen.

Andre tjenester som kommer til Android er NFC, som blant annet åpner for betalingsløsninger med mobiltelefonen.

onetouch

Dessuten kommer nå langt bedre støtte for samtaler over nettet samt innbakt støtte for videosamtaler.

Finpuss
Google har også jobbet mye med brukeropplevelsen. Grensesnittet er noe overhalt, med mer konsekvent fargebruk (blant annet med sorte bakgrunner), og tastaturet er mye bedre. Det støtter multitouch, og visuelle endringer skal gjøre det raskere og enklere å taste inn ord. Klipp- og lim-funksjonaliteten er også justert.

Viktig for mange vil være bedre strømstyring, der Android blir flinkere til å lukke applikasjoner automatisk når det er behov for det. Samtidig kan også brukeren nå få bedre oversikt og kontroll over applikasjoner som kjøres. Gingerbread får også en egen nedlastnignsapplikasjon som gir rask tilgang til filer man har lastet ned.

I beste Android-tradisjon starter utrullingen av Android 2.3 allerede nå for Nexus One-brukere.

Samsung leder an
Det nye flaggskipet til Google skal nå imidlertid leveres av Samsung, og heter Nexus S. Denne kommer selvsagt med Gingerbread forhåndsinstallert (i «ren» versjon), og har ellers 1 GHz-prosessor, 16 GB lagringsplass, NFC, 5 megapiksel-kamera og 4 tommers skjerm (AMOLED), samt gyroskop. Designmessig skiller den seg ut med en unik, lettere bøyd skjerm. Det er denne som skal være Googles referansemobil fra nå av.

Samsung_Nexus_S

I USA slippes Nexus S allerede nå i desember, mens Samsung i Norge bekrefter lansering på våren 2011.

Du kan lese mer om Android 2.3 her, og en av de første testene av Nexus S her.

Stikkord: android, Mobil