Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Undertegnedes Firefox 3.6.12-installasjon er full av programtillegg grunnet installasjon av programmer fra Google, Microsoft og Apple.

Slik lurer Google, Apple og Microsoft deg

Snikinstallerer Firefox-tillegg.

Gigantene misbruker brukernes tillit ved å installere programtillegg uten å spørre.

– Misbruker brukernes tillit

Og det er ikke hvem som helst som misbruker tilliten. I et blogg-innlegg går Mozilla-utvikler Asa Dotzler til angrep på Google, Microsoft og Apple.

Ifølge Dotzler er alle de tre giga-selskapene skyldige i å installere programtillegg (ikke det samme som utvidelser) i Firefox uten å informere brukeren.

Dette installeres uten at du vet det

* Ved installasjon av iTunes installeres også Firefox-tillegget iTunes Application Detector.

* Ved installasjon av Microsoft Office installeres Firefox-tillegget Microsoft Windows Live Photo Gallery eller Office Live Plug-in.

* Ved installasjon av Google Earth eller Google Chrome installeres Firefox-tillegget Google Update i Firefox.

– Spør brukeren

– Jeg lastet ned og installerte et spesifikt program fra disse selskapene og ville bare installere programmet. Uten min tillatelse så installerte programmene også programtillegg for Firefox, skriver han i innlegget.

Dotzler ber om at programvarehusene nå starter å informere brukerne før det installeres slike programtillegg:

– Det er veldig enkelt, spør brukeren først, skriver Dotzler som samtidig innrømmer at Firefox burde hatt bedre beskyttelse mot dette.

Undertegnedes Firefox 3.6.12-installasjon er full av programtillegg grunnet installasjon av programmer fra Google, Microsoft og Apple.

Kilder:
Weblogs.mozillazine.org/asa

Stikkord: Apple, firefox, Google, Microsoft