Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dell Inspiron Duo tar det beste fra begge verdener. Den er både et nettbrett og en fullblods mini-PC. (Ill.: Dell)

Klarer denne å «ta» iPad?

Dell fyrer løs med Inspiron Duo.

Den ble presentert i september, uten at teknologijournalistene klarte å heve mer enn det ene øyebrynet. Den vakte med andre ord betydelig mindre oppsikt enn Dell Streak, som kom i august.

Kombi-løsning
Men nå lader Dell kanonene for lanseringen av Inspiron Duo, nok et ledd i PC-gigantens første storsatsing på tablet PC (PC med pekeskjerm) på mange år.

Inspiron Duo er mer enn et nettbrett, slik som Apples bestselgende iPad. Det er snakk om en kombinasjon av lett-laptop (netbook) og lesebrett.

Det beste fra begge verdener
Duo har ti tommers skjerm, altså omtrent samme størrelse som iPad (9.7 tommer). Samtidig har den tradisjonelt tastatur, noe iPad ikke har.

Og så er det en fullblods Windows-PC. Som kjent er iPad langt fra noen fullblods Mac. Duo har 250 GB hardisk (iPad har maks 64GB). Samt 1,5 GHz dual core Intel Atom prosessor og 2GB internminne.

Starter lynraskt
Det mest imponerende er likevel boot-tiden. Maskinen kaldstarter på 36.5 sekunder, noe som trolig er rekord. Å slå den av tar bare 17.5 sekunder, vel å merke med alle programmer lukket.

Maskinen skal foreløpig selges eksklusivt i Microsofts nye fysiske kjedebutikker, selskapets svar på Apple Store på gateplan.

Lansert i prestisjebutikk
Premièren gikk av stabelen i natt norsk tid, i prestisjebutikken i Microsofts hjemby Seattle. Den ligger i byens beste strøk, på Bellevue Square. Og ble åpnet for en uke siden av selveste Miley Cyrus (kanskje bedre kjent som Hannah Montana).

Maskinen var ikke til salgs der og da. Å, nei. Folk som møtte opp til lanseringen fikk aller nådigst lov til å forhåndsbestille.

Først i desember blir den lagt ut til vanlig salg gjennom Dells egen nettbutikk og andre forhandlere av Dell-produkter.

Trolig 4500 kroner i Norge
Når det gjelder Norge, har vi ennå ikke mottatt håndfast informasjon. Men som oftest pleier ikke de europeiske og norske lanseringsdatoer for Dells produkter å ligge lenge etter den amerikanske.

Og prisen? Den er satt til 549 dollar i USA – om lag 3 290 norske kroner. Med norsk moms og kostnadsnivå kan vi trolig forvente en pris på rundt 4500 kroner er hjemme.

Hvilket er 400 kroner lavere enn det den billigste iPad-en koster i Storbritannia, et land vi vanligvis kan sammenligne oss med prismessig når det gjelder elektronikk.

Se også digi.no.

Kilde:
Windowsfordevices.com

Stikkord: dell, tablet