Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Spotify er fra før både på iOS, Android, Symbian, Windows og Mac. Nå kommer musikktjenesten også for Windows Mobile 6.5 og 7. (Ill.: Datablogg.com)

Spotify på Windows Phone

Kommer både for 6.5 og 7.

Mandag lanseres Microsofts nye mobile operativsystem Windows Phone 7 i New York.

Prioriterer Europa
Men selv om åstedet er USA, har ledelsen i Redmond tydeligvis tenkt på Europa også. For fra dag én vil OS-et ha støtte for Spotify – den populære musikktjenesten som mange tusen nordmenn allerede benytter seg av.

Spotify streamer musikk helt gratis. Med mindre du betaler 99 kroner i måneden for Premium-meldemsskap. Da slipper du reklame mellom låtene og får bedre lydkvalitet. I tillegg kan du laste ned låtene til iPhone eller iPod Touch.

Ta musikken med deg
Det finnes også en mellomstasjon til 49 kroner i måneden. Da slipper du reklamen, men du kan ikke ta med deg musikken.

Spotify for Windows Phone kan i likhet med iPhone-versjonen både streame musikk på direkten og laste ned musikken du har satt opp i spillelistene for å kunne spille dem på mobilen uten å være på nett.

Både den nye versjon 7 og den nåværende 6.5-versjonen vil bli støttet.

Enda mer musikk
Microsoft har fra før av lovt støtte for Pandora, musikktjenesten som våren 2007 ble stengt for nordmenn og som i tiden etterpå bare har vært tilgjengelig for amerikanere. Men de vil ikke ha en Pandora-app klar på lanseringsdagen.

Også nykommeren Soundtrackr vil få støtte i Windows Phone.

Lovord
Microsofts toppsjef Steve Ballmer er full av lovord om Spotify.

– Spotify er et flott eksempel på programvare-innovasjon fra Sverige og Storbritannia. Vi er svært glade for å kunne jobbe sammen med Spotify for å levere en forbrukeropplevelse med høy kvalitet for Windows 7 og Windows Phone, sier han.

Han er for øvrig ikke alene blant IT-adelen om å like Spotify.

– Spotify er bare SÅ bra! krev Facebook-sjefen Mark Zuckerberg på sin blogg tidligere i år.

På mange plattformer
Spotify er for tiden tilgjengelig i sju land: Norge, Sverige, Spania, Finland, Nederland, Frankrike og Storbritannia.

I tillegg til utgaver for Windows, Mac og iPhone/iPod Touch (fungerer også på iPad, men da i liten størrelse), finnes det også en versjon for musikkstrømsystemet Sonos. Også Android og Symbian/Nokia-versjoner er allerede på plass.

I denne videoen ser du hvordan Windows Phone (6.5)-versjonen fungerer:

Se også:
Slik er Spotify på Windows Mobile

Kilder:
Spotify.com
CNet News.com

Stikkord: windows phone 7