Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er fy, mener Apple. (Ill.: ISDrive)

Apple godkjenner fildelings-app

– Slapp igjennom fordi ordet «torrent» manglet.

Apple sier absolutt nei til alt som har med fildeling å gjøre i sin App Store. Og skriver du ordet «torrent» i teksten som følger programvaren, får du garantert nei.

Klart for nedlasting
Det skjønte Derek Kepner, som allerede har torrentprogrammet IS Drive tilgjengelig på Cydia, de uoffisielle app-butikken som brukes av de som har åpnet (jailbreaket) iPhone-en sin.

Nå har han overraskende nok fått godkjent programmet offisielt av Apple, og det ligger klart til nedlasting for 29 kroner på App Store.

µTorrent gjennom Safari
I juni skrev ITavisen om det såkalte Falco-prosjektet, som innebærer at man kan styre µTorrent via iPhone. µTorrent er en enkel torrent-klient som mange Windows-brukere foretrekker.

Men dette skjer gjennom Safari. Vi snakker med andre ord ikke om noen egen app for iPhone her.

Bruker egen tjeneste
Det er derimot IS Drive, selv om ikke den heller er en torrentklient. Programmet styrer bare torrentklienten ISDrive, som allerede må være installert på en PC eller Mac.

Dessuten kan du ikke bruke Pirate Bay eller en av de andre kjente trackerne. Du må bruke ImageShack, som fjerner materiale dersom rettighetshaverne klager – akkurat som YouTube.

Valgfri tjeneste kommer
Men dette kan komme til å endre seg, skal vi tro utvikleren Derek Kepner.

– Jeg kommer sannsynligvis til å legge til en søkefunksjon der brukerne manuelt kan legge til hvilken torrenttjeneste de vil, sier han til Torrentfreak.com.

Farlig område
Kepner innrømmer at han befinner seg i et farlig område.

– Appen vil ikke bli laget for å bryte loven, noe jeg håper at ingen gjør. Men om en bruker har til hensikt å bryte loven, hva har jeg eller Apple med det? De kan jo gjøre akkurat det samme i Safari, ikke sant?

Unngikk t-ordet
Kepner mener at Apple godkjente appen fordi han ikke brukte det «stygge» ordet torrent.

Samtidig leste han Apples nye retningslinjer for App Store nøye, uten å finne noe der som kunne stoppe programmet hans.

Stikkord: app store, fildeling