Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik så iTV ut da Steve Jobs presenterte den i 2006. Etter alt å dømme kommer den offisielt onsdag neste uke. (Ill.: Apple)

Onsdag skjer det

Apple bekrefter jippo 1. september.

Det har lenge gått rykter om en stor Apple-pressekonferanse.

Hemmelige produkter
Så langt har datoen vært satt til 7. september. Men nå bekrefter Apple at arrangementet vil gå av stabelen allerede 1. september – altså onsdag neste uke.

Hva som vil bli presentert, sier naturlig nok Apple ikke noe om.

iTV heteste rykte
Men de fleste tror at det kommer til å dreie seg om TV-boksen «iTV», som Steve Jobs presenterte for publikum allerede i september 2006 – altså for nøyaktig fire år siden.

Jobs sa den gangen at iTV-navnet er foreløpig, og at selskapet jobbet med et nytt navn på produktet.

Siden da har konseptet trolig blitt viderutviklet, både teknisk og kommersielt. Men viktigst av alt er at Apple etter alt å dømme har fått på plass en videobutikk der brorparten av Hollywoods populære filmer og TV-serier kan lastes ned.

iPad og Mac i ett
Dette skjer ikke på den tradisjonelle måten, men via smarte apps som blant annet gjør at du kan begynne å se filmen før den er ferdig nedlastet, tilsvarende Microsofts XBox Live. Stadig i følge ryktene, som har blitt sterkere og mer konkrete etter som tiden har gått.

Det er også rimelig sikkert at «iTV» både vil kunne kjøre iOS og OS X. Det betyr i så fall at den både kan kjøre Mac-programmer og iPad/iPhone-apps.

Billig moro
Boksen kommer i følge flere kilder til å bli svært billig, og skal være prissatt så lavt som 99 dollar – om lag 615 norske kroner. Dette for å sikre seg en stor andel av TV-og filmmarkedet fra dag én.

Arrangementet vil gå av stabelen på Yerba Buena Center for Arts Theatre i San Francisco kl. 10 om morgenen lokal tid (kl. 19 norsk tid).

Det blir også spekulert i at det kommer en ny iPod Touch, med to kameralinser, FaceTime og Virtual Retinal Display. Også iPad-versjonen av OS4 blir sannsynligvis lansert i samme slengen.

Gitar i invitasjonen
Det er likevel ikke ingen som vet hva som skjer onsdag til uka. Og det er slett ikke sikkert (selv om det er sannsynlig) at «iTV» vil bli lansert onsdag.

En stor gitar pryder invitasjonen fra Apple, og dette tyder på at det er musikk og ikke TV det dreier seg om.

Apple har tradisjonelt presentert sine nye iPod-modeller på høsten. De andre nyhetene pleier å komme rett etter nyttår.

Kilder:
Wired.com
PR News
Techie-Buzz.com
ihelplounge.com