Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Symbolet i midten er der, også for norske brukere. Og du blir til og med spurt om tillatelse. Men Facebooks Places fungerer foreløpig bare i USA, Japan og Storbritannia. (Ill.: Facebook)

Nå får alle vite hvor du er

Facebook lanserer «Steder».

Liker du å vite til enhver tid hvor vennene dine er, og at de vet hvor du befinner deg?

Aldri mer glipp av treff
Da er Facebooks nye mobilapplikasjon Places tingen for deg.

De ultra-sosiale blant oss kan nå bare glede seg over at de aldri mer går glipp av en kaffe eller en øl sammen med noen de kjenner – dersom disse tilfeldigvis befinner seg på samme sted.

Også på PC
«Places» – eller «Steder» som tjenesten heter på norsk – virker slik at du ikke lenger trenger å logge deg inn. Telefonen din sender GPS-data om hvor du er, og sender dette videre ut til Facebook-vennene dine automatisk (dersom du vil).

Du har også mulighet til å «sjekke inn» på steder – for eksempel en idrettsarena eller pub. Når anndre venner sjekker inn samme sted, vil du se det – og omvendt.

Ideelt for reklame
Facebook tror dette vil åpne et helt nytt annonsemarked. Butikker å serveringssteder får nå muligheten til å gi spesialtilbud til de som sjekker inn.

Samtidig vil de som sjekker inn anbefale stedet videre til sine venner barre ved å være der.

Ny iPhone-app
Steder er lagt inn i en ny versjon av Facebook for iPhone, og denne er nå tilgjengelig i den norske delen av App Store.

Den virker imidlertid ikke med GPS i Norge ennå, men i følge beskjeden som kommer er dette nært forestående.

En Android-versjon er også på vei, men denne har heller ikke amerikanerne fått ennå.

Tjenesten fungerer også på PC/Mac, men da bare med meldinger fra venner som er på mobil. De må altså bruke mobil for å fortelle hvor du er, men du kan se hvor andre er dersom disse er koblet opp via mobilen.

Fungerer via nettleseren
Når det gjelder vanlig nett, er tjenesten tilgjengelig på touch.facebook.com, men det ser heller ikke ut til at den er lagt inn her heller for norske brukere ennå.

Du får nærmere opplysninger om hvordan du går fram for å bruke Steder på Facebook.com/places.

For ordens skyld skal vi nevne at tjenester som Gowalla, Foursquare og Brightkite allerede gjør omtrent det samme som Places, med Facebook-integrasjon via apps.

Se også digi.no.

Kilder:
Cmather.com
Wall Street Journal
TechCrunch.com

Stikkord: butikker, facebook