Hopp til navigasjon Hopp til innhold
spion

Hysj-tjeneste vil ha hackere

Hemmelig organisasjon rekrutterer.

En amerikansk, hemmelig etterretningstjeneste ingen tidligere har hørt om står nå fram og forteller at vil rekruttere hackere til etterretningarbeid.

Tidligere politi og militære
Organisasjonen, som kaller seg Project Vigilant, presenterte seg selv for første gang i historien under Defcon-konferansen som nylig ble avsluttet. Defcon er et forum for sikkerhet og hacking som går av stabelen hvert år i Las Vegas i Nevada i USA.

Project Vigilant består i følge IDG.se av 600 personer som tidligere har arbeidet innen amerikansk forsvar og politi.

Vil ha hackere
Det er snakk om frivillig arbeid, men gruppa skal ha nære bånd til offisielle organer som NSA og CIA. Selv om gruppa som holdt på siden 1996 nå er kjent, blir medlememnes identitet fortsatt holdt hemmelig.

Grunnen til at de valgte å stå fram på Defcon, er at de ønsker å få kontakt med personer innen hackermiljøet. Dette fordi data- og nettkriminalitet er et økende problem, samt at terrorister for lengst har begynt å bruke nettet som plattform for sin virksomhet.

Stikkord: hacking, overvåking