Rett før børsnoteringen tar Facebook opp milliardlån.

Annonse


Hundretusener angrepet i helga

En video med navnet «Distracting Beach Babes» skapte kaos på sidene til flere hundre tusen Facebook-brukere over hele verden i pinsehelga.

– Facebook har herpa profilen min
Mange opplevde å få vilt fremmede lenker og applikasjoner inn på sin konto, og enkelte kunne fortelle at Facebook-siden deres knapt var til å kjenne igjen.

Angrepet rammet også nordmenn. En av dem uttrykte det slik:

Facebook har herpa infosiden på profilen min. Masse tekst er borte og det er lagt til flere idiotiske koblinger og info jeg ikke vil ha der. Jeg fjernet like godt det aller meste. Har ikke lyst til å være med på så mye mer av dette lenger. Nå har jeg slettet de fleste av fotoalbumene mine.

Annonse


Advarer mot å klikke
Nå går sikkerhetsselskapet Sophos ut med en advarsel mot å klikke på småbilder og lenker du ikke vet hvor stammer fra.

Angrepet i helga skjedde ikke lang tid etter at en tilsvarende lure-video med tittelen «sexiest video ever» dukket opp på Facebook. Angrepet artet seg på en lignende måte, men fikk ikke fullt så store konsekvenser for de uheldige brukerne.

– Bør sende ut advarsel
Sophos retter også sterk kritikk mot Facebook for å ikke advare brukerne mot å klikke på ukjente lenker – eller aller best: Å innføre tekniske systemer som gjør sjansene for at slikt skjer mindre.

– Et enkelt budskap som advarer folk mot slike angrep ville ha hjulpet, sier Sophos senior teknologikonsulent Graham Cluley.

Dersom ingenting blir gjort, ser Cluley ikke bort fra et at tilsvarende angrep kan komme neste helg.

Kilde
Yahoo News/AFP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse