609px-Steve_Jobs_WWDC07

Annonse


Massiv motstand mot Apple

Nå har Apple gått for langt. Verden er i ferd med å bli et offer for Steve Jobs humørsyke og tilfeldige innfall. Apple er i ferd med å bli et nytt Microsoft som terroriserer resten av IT-verdenen.

Streng dom
Dette er bare noen av de påstandene som kommer fram i en leserundersøkelse som nettstedet BetaNews.com.

Nettstedet leses for en stor del av utviklere og høyt kvalifisert IT-personell. Og de er – på få unntak nær – ikke nådige i sin dom.

– Krysser grensen for ondskap
– Apple er en forferdelig utgave av en kontrollfrik. De krysser grensen for ondskap i stort monn, skriver signaturen aduffbrew.

Annonse


Pedro Mc Dowell Innecco sammenligner Jobs-regimet med et kommunistisk diktatur:

– Apple ønsker å diktere hvilken programvare og maskinvare som er tillatt for deres plattform. De vil ha full kontroll over bruken og distribusjonen av produktene. Er ikke dette hva kommunisme handler om?

– Ingen monopolist
En av de ytterst får som forsvarer Apple er Luisd. Han skriver:

– For noen få år siden var det ingen som brydde seg om hva Apple gjorde eller ikke gjorde med sin plattform. Nå som de har hatt suksess, vil alle danse etter deres pipe. Konkurransetiltak gjelder bare monopolister, og Apple er ingen monopolist. Ikke en gang med iPod.

– Avhengig av Jobs humør
Ett ankepunkt som går igjen er Apples tilfeldige behandling av tredjepartsutviklere. I følge mange av innsenderne er det helt umulig å forholde seg til en politikk der det synes å være Steve Jobs dagsform og humør snarere enn tekniske spesifikasjoner som bestemmer hva som skal tas inn i varmen utenfra.

Spesielt gjelder dette iPhone, men i økende grad også iPad og til en viss grad Mac.

Med Microsoft var det aldri slik at Bill Gates bestemte alt. Og Microsoft ønsket alle som ville utvikle programvare og maskinvare for Windows-plattformen inn i varmen, heter det fra de kritiske røstene.

Det er nå også kjent at amerikanske myndigheter ser på muligheten til å reise monopolsak mot selskapet. Les om det hos ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse