Facebook er et hyggelig sted å være for de aller fleste, viser ny undersøkelse. (Ill. Per Ervland)

Annonse


«Liker»-knapp for hele Internett

Om tre uker åpner facebook dørene for sin F8 utviklerkonferanse i San Francisco.

– Vil bli underbruk
En av nyhetene som er lekket er en slags universell liker-knapp som gjør at du på hvilken som helst nettside kan gi en anbefaling – uaavhengig om du er på Facebook.

Dette «liker» mange som er opptatt av personvern og konkurransefrihet dårlig. Noen, som nettstedet TechCrunch.com går til og med så langt som til å si at hele Internett nå vil bli et slags underbruk av Facebook.

«Facebook-effekt» uten samtykke
Systemet fungerer nemlig slik at du dele hva som helst på nettet via Facebook med et enkelt tastetrykk. Du trenger altså ikke gå inn i fjesboka for å gjøre noe aktivt lenger.

Annonse


Dette er altså ikke det samme som Facebook-knappene du finner under mange artikler på nettet. Denne er lagt inn bevisst av opphavsmannen. Her snakker vi om en knapp som virker uansett om opphavsmannen ønsker slik oppmerksomhet eller ikke.

Del av større prosjekt
Den nye funksjonen er en del av Facebooks Open Graph API project, som har som mål å la selskaper, grupper og enkeltpersoner bruke Facebook som kommunikasjonskanal uten å lage en en egne Facebook-sider.

Om Internett-fundamentalistene ikke liker det, er den universelle «Liker»-knappen gode nyheter for oss som publiserer på nettet. Det har flere ganger vist seg at Facebook er et svært effektivt markedsførings-medium for redaksjonelt innhold.

Effektiv markedsføring
For eksempel ble denne saken i ITavisen ble i løpet av få timer lest av nærmere 90 000 etter at den ble lagt ut på undertegnedes private Facebook-konto og anbefalt videre av flere hundre personer.

Det er ventet en rekke andre nyheter i forbindelse med F8-konferansen. Men foreløpig er det bare denne som har lekket ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse