Fantasifulle (?) forslag til hvordan den nye utgaven av iPhone vil se ut har allerede begynt å dukke opp på nettet.

Annonse


– Hele iPhone blir trykkfølsom

Neste generasjon iPhone blir helt annerledes enn den versjonen som dag er i salg. Og den første utgaven av den totalt nyskapende telefonen dukker opp i hyllene allerede i april.

– Total nytenking
Dette sier den respekterte Apple-analytikeren Robert Chen, som jobber i investeringselskapet Goldman Sachs i et intervju med finanspublikasjonen Bloomberg.

I følge Chen innebærer modellen en total nytenking når det gjelder hva en mobiltelefon skal være – en revolusjon minst like stor som da førsteutgaven av iPhone kom med sin trykkskjerm, app store og totale integrasjon av medier, tradisjonelle telefonfunksjoner og nettkommunikasjon.

– Ligner Mighty Mouse
Skal vi tro Chen vil hele iPhone nå bli en Mighty Mouse, Apples trykkfølsomme mus, som opereres med samme gestures som brukes på de nye MacBookene (men som i motsetning til MacBooks styreflate mangler zoom-pinch).

Annonse


Med andre ord dreier det seg om et trykkfølsomt chassis, der hele telefonen kan brukes til å styre applikasjonene. I følge Chen vil alle knapper være borte. Telefonen vil dermed utelukkende styres med håndbevegelser og trykk på den jevne overflaten.

– Nytt kamera
Også på programvarenivå har Apple foretatt en totalrenovasjon i forkant av den påståtte lanseringen i juni eller juli.

– Apple kommer til å stappe en masse nyheter inn i nye iPhone. Ikke bare på maskinvarenivå, men også når det gjelder programvare, sier Chen.

Blant maskinvarenyhetene er et fem megapiksel-kamera tilsvarende det som sitter i Goolge/HTCs Nexus One-telefon.

– Ingen kommentar
Apple nekter ikke overraksende å si noe som helst om Chens påstander.

– Vi kommer ikke til å kommentere rykter og spekulasjoner, sier Apples talsmann Steve Dowling.

Annonse