white-house-picture

Annonse


Toppmøte om fildeling i Det hvite hus

Den omfattende fildelingen og piratvirksomheten over hele verden er tema under et nytt toppmøte som akkurat nå foregår i Det Hvite Hus i Washington.

Topp-politikere deltar

Møtet ledes av USAs visepresident Joseph Biden. Også justisminister Eric Holder, sikkerhetsminister Janet Napolitano, handelsminister Gary Locke, FBI-direktør Robert Mueller og Secret Service-sjefen Mark Sullivan deltar.

I tillegg vil den nyutnevnte opphavsrettsministeren Victoria Espinel delta.

Hele bransjen

På den andre siden av bordet sitter toppsjefene for omtrent alt som kan krype å gå innen film- og musikkbransjen i USA.

Annonse


Blant de som deltar for rettighetshaverne er Warner-gruppens toppsjef Barry Meyer, Viacoms direktør Philippe Dauman. NBC Universals Jeffrey Zucker, filmbransjeorganisasjonen MPAAs leder Dan Glickman og platebransjeorganisasjonen RIAAs leder Mitch Bainwol.

Vil diskutere tiltak

Også bokbransjen lider unner ulovlig deling av sine verker. Derfor er direktøren for forlaget Harper Collins med på møtet.

Møtedeltakerne skal diskutere tiltak mot piratkopiering og ulovlig fildeling, som bare øker på tross av rettssaker, høye bøter og mer eller mindre effektiv, digital kopisikring.

Underholdnings- og kulturindustrien er viktig for USA, som jo dominerer både kinoer, Blu-ray/DVD-spillere og iPod med sine produkter.

Ingen fra «den andre siden»

Det er for øvrig verd å merke seg at ingen representant for organisasjonen EFF (Electronic Frontier Foundation) er til stede.

Denne organisasjonen forsvarer nettfolkets rettigheter, og har hele tiden vært kritisk de de virkemidlene som rettighetshaverne bruker i kampen mot piratvirksomhet.

Kilde:
Variety

Annonse