Iphone netcom

Annonse


– Vi vil ikke være Internett-politi

I går skrev ITavisen om NetComs vilkår for mobilt bredbånd.

Rett til å stenge tilgang
I vilkårene sto det blant annet:

NetCom har rett til å stenge tilgangen (eller redusere hastigheten) til Tjenesten for Kunden dersom det etter NetComs vurdering er sannsynlig at misbruk pågår f.eks. når Kunden krenker tredjemanns opphavsrettigheter eller andre rettigheter, f.eks. ved ulovlig fildeling eller bruk av webspidere.

Vil endre formuleringen
Nå innser NetCom åpenbart at formuleringen er uheldig.

Annonse


– Vi vil nå endre formuleringen i dette punktet i vilkårene, skriver kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i en e-post til ITavisen.

Vil ikke være nett-politi
Han skriver også:

NetCom er ikke, og vil ikke være, et internettpoliti. Formuleringen i vilkårene har bakgunn i et ønske om å begrense spidering, samt et behov for muligheten til å fordele kapasiteten i mobilnettet mer demokratisk. Vi opplevde en del tilfeller der enkeltbrukere slukte brorparten av kapasiteten i et område som følge av ekstrembruk og fildeling. Siden mobilnettet er en delt resurss, lider da flertallet av brukerne, og vi ønsket å gi rom for mer rettferdig kapasitetsdeling.

På linje med Telenor
Dermed er NetCom på linje med Telenor når politikken overfor fildelere.

Konkurrenten Telenor forbeholder seg retten til å utestenge brukere som driver kriminell virksomhet. Men dette gjelder – som nå hos NetCom – på generell basis. Og altså ikke fildelere spesielt.