Hopp til navigasjon Hopp til innhold
tgqetg

Bruker du Mac må du lese dette

Svært kritisk MacOS-feil kan slette alle dine data.

tgqetgEn tråd på Apples supportforum avslører databrukernes verste mareritt. En feil i MacOS kan slette alle dine data.

Ikke logg inn på gjestekontoen

Feilen er svært kritisk og kan i verste feil slette alle innstillinger i MacOS X 10.6 og alle brukerdata. Feilen kan oppstå om man logger på gjeste-kontoen i OSet, logger ut og inn igjen på sin vanlige konto.

Etter å ha gjort dette enten med vilje eller ved en feil har flere oppdaget at alle data er borte, brukerkontoen skal være som helt ny. Brukermappen (/Users/username) skal ifølge de samme rapportene være der, men være helt tom.

Apple uten svar

Brukere som har blitt rammet av Apples svært kritiske feil hevder at dataene ikke kan finnes gjemt på andre steder på disken, men at det eneste som kan redde brukeren er om personen har tatt backup på en ekstern harddisk.

Apple har så langt ikke kommentert problemet. Det eneste man kan gjøre for å sikre seg er å deaktivere gjeste-kontoen.

Kilder:
ITWire
9to5mac