Gmail har flere ganger i år vært ustabil. I går kveld toppet det seg med 1 time og 40 minutters nedetid for Googles e-postsystem.

Annonse


Full stopp for Gmail

Gmail har flere ganger i år vært ustabil. I går kveld toppet det seg med 1 time og 40 minutters nedetid for Googles e-postsystem.Rundt kl. 21. 30 i går kveld begynte Googles e-posstjenesten Gmail å hikke. Så ble det full stopp i en time og 40 minutter.

Ikke i orden ennå

Fortsatt er ikke Googles mailsystem, som brukes av over 150 millioner mennesker verden over, helt patent. På Twittergruppa #googlefail rapporteres det om fortsatte problemer. Blant annet skal Google Groups og Googles brukerprofiler være i uorden.

– Vi vet mange av dere har problemer med å få tilgang til Gmail akkurat nå. Det har vi også, og vi føler med dere, skrev Googles tekniske direktør David Besbris på sin blogg i går kveld.

Ruter-massakre

Årsaken til nedetiden skal ha vært for mye trafikk på serverne. Google opplever rett og slett vekstproblemer, og klarer selv ikke med sin enorme serverpark å ta ting unna.

Annonse
En annen Google-ansatt, Ben Treynor, forklarer det slik:

Rundt 12.30 Stillehavs-tid (21.30 norsk tid, journ. anm.) ble noen av våre rutere overbelastet. Dermed sa de så å si til resten av systemet: « Slutt å sende oss trafikk. Vi er for trege!». Trafikken ble dermed overført til andre rutere. Hvilket førte til at disse også ble overbelastet. Og i løpet av minutter knelte samtlige rutere. Som et resultat av dette kunne ikke folk logge seg inn på Gmail via nettleseren, fordi forespørslene deres ikke kunne rutes videre til en Gmail-server. IMAP og POP fortsatte å fungere som normalt. Det samme gjorde selve behandlingen av e-posten. Dette fordi disse prosessene ikke bruker de samme ruterne som de som ble berørt.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Googles mailsystem tar kvelden. Så sent som i mai i år var det stopp. Og tilsvarende problemer så vi i februar og mars.

Selv om et par timers nedetid ikke akkurat er verdens undergang verken for Google eller brukerne deres, vekker slike episoder stor irritasjon.

Kan føre til flukt

Resultatet kan bli at Microsofts Hotmail og mange andre lignende, gratis mailtjenester kan stjele tilbake brukere fra søkemotorgiganten.

Les også digi.no.

Kilder:
Google offisielle blogg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse