400Innbruddstyv

Annonse


Mac-tyv avslørt av MobileMe

Om du er kriminell, skal du være forsiktig med å stjele en Mac. Det fikk en amerikansk innbruddstyv erfare.

Full kontroll

Tyven brøt seg inn i en privatbolig på USAs østkyst og stjal to Mac-er. Det han ikke visste, var at eieren hadde aktivert MobileMe, Apples system for ekstern lagring og styring via nettet.

I innstillingen hadde eieren krysset av for både skjermdeling, fildeling, skriverdeling og fjernstyring. Dermed hadde han realiteten full kontroll med sine gamle Mac-er, via en ny Mac han hadde kjøpt som erstatning.

Delt disk

Kort tid etter tyveriet så eieren sin egen Mac komme opp som en delt disk på arbeidsområdet. Han klikket på symbolet, og fikk se filene som lå på den stjålne maskinen.

Annonse
Deretter klikket han på skjermdeling, og kunne dermed følge med på hva den nye «eieren» gjorde på nettet. Vedkommende var i full gang med å sjekke Lotto-tallene…

Personnummer og IP

Seinere fikk han fatt i både IP-adresse og til og med personnummeret til den fremmede brukeren.

Den rettmessige eieren kan naturligvis ikke bevise at det er tyven som bruker maskinen. Den kan jo ha blitt solgt videre. I så fall risikerer den nye «eieren» å bli tiltalt for heleri.

Uansett er nå politiet koblet inn i saken. Da de først fikk anmeldelsen, hadde de ikke noe spor. Det kan de neppe si nå.

Kilde:
tuaw.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse