Kanskje blir Firefox 4.0 slik.

Annonse


Her er planene for Firefox

Mozilla har oppdatert veikartet sitt.

Versjon 4.0 i 2010

Kartet til programvareselskapet avslører at Firefox får en mindre oppdatering i fjerde kvartal i år og andre kvartal 2010. Det er i oktober eller november neste år at det nettleseren får en skikkelig ansiktsløfting og en integrasjon mot Windows 7.

Nytt i 2010-storoppdateringen blir i tillegg til et forandret ytre implementering av browser sync. Dette blir en funksjon som synkroniserer brukerdata (sikkert bokmerker og annet) på nett slik at det blir likt på hver maskin. Tjenesten er døpt Weave.

Enda mer optimalisering

De første lanseringene som blant annet versjon 3.6 vil fokusere på kjappere javascript-motor, kjappere oppstart av nettleseren og oppdatering av renderingsmotoren Gecko fra versjon 1.9.1 til 1.9.2.

Annonse
Samtidig som versjon 3.6 lanseres debuterer også Fennec 1.0 som er Mozillas mobil-versjon av Firefox med Tracemonkey Javascript-motor. Den samme man finner i desktop-versjonen.

Hver fane sin prosess

Stor-oppdateringen 4.0 bil blant annet inneholde nok en oppdatering av Gecko til 1.9.4. 4.0 kommer også til å kjøre hver fane i sin egen prosess slik Googles Chrome gjør allerede.

4.0 vil også ha forbedret javascript. Fennec kommer også i ny versjon (2.0) samtidig som 4.0 debuterer en eller annen gang sent neste år. Kanskje blir brukergrensesnittet noe i nærhetne av dette?

Se også digi.no.

Kilde:
TGDaily

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse