Denne advarselen dukker opp når man prøver å legge inn nye med kjent malware i Snow Leopard.

Annonse


– MacOS-sikkerhet en vits

Denne advarselen dukker opp når man prøver å legge inn nye med kjent malware i Snow Leopard.Sikkerhetsselskapet Trend Micro går hardt ut mot den nye sikkerhetsfunksjonen i MacOS 10.6.

Går til frontalangrep på Apple

I bloggen til selskapet kan man nå lese hva de mener om det nye sikkerhetstiltaket som advarer deg om du prøver å installere et program med ondsinnet kode.

Trend Micro mener det er bra Apple fokuserer på sikkerhet, men mener programmet er altfor dårlig. Blant annet scanner det kun filen når den lastes ned og bare om man laster ned med visse programmer som Safari, iChat eller Mail.

Oppdateres ikke automatisk

MacOS 10.6 har ikke akkurat noe stort register over malware enda. Det er kun to typer som oppdages: OSX_RSPLUG and OSX_KROWI.

Annonse
Nye oppdateringer vil selvsagt komme, men kun via Apple Update.

– Vært et problem i mange år

– Et sikkerhetsprogram trenger hele tiden oppdatering i sanntid for å gi ordentlig beskyttelse. Apples nye sikkerhetsprogram inneholder ingen teknikk som muliggjøre dette. Det har vært både skadelig kode og sikkerhetsprogram til Mac-maskiner i mange år, forklarer Rik Ferguson i Trend Micro som tror at angrepe mot MacOS bare vil eskalere.

Helt panikk skal man ikke få, det er tross alt i dette markedet Trend Micro prøver å selge sine produkter. At Apples nye anti-malware-program har endel mangler kan selvsagt gjøre den jobben lettere.

Kilde:
Trend Micro

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse