Øretelefoner som dette går alt for lengt inn i ørene, mente saksøkerne...

Annonse


Apple: – iPod kan gi deg støt

Apple har publisert en guide for hvordan du unngår å få støt fra ørepluggene som følger med iPods.

Tørr og varm luft gir støt
Tydeligvis er det en kombinasjon av tørr luft (lav luftfuktighet) og varme som gjøre pluggene farlige for ørene dine.

Guiden forteller at brukere av bærbare, elektroniske enheter med øreplugger kan avgi små elektriske støt fra pluggene, både innendørs og utenførs, hvor luften er veldig tørr.

Hold deg unna
For å minimalisere risikoen for støt bør man derfor generelt unngå å bruke pluggene i ekstremt tørre omgivelser eller ta på jordet, umalte metallobjekter før man setter inn pluggene.

Videre gir Apple en rekke råd for hvordan du kan regulere statisk elektrisk der du befinner deg.

Mange tips
Innendørs kan du regulere fuktigheten i luften ved å enten ha med deg en bærbar luftfukter, eller stille inn luftkondisjoneringen til å gjøre luften fuktigere. Det finnes i tillegg en rekke anti-statisk-sprayer som kan brukes for å redusere statisk elektrisitet.

Har du tørr hun kan du prøve anti-statisk-hudkrem. Du kan også prøve andre klær. da syntetisk fiber er mer sannsynlig å holde statisk elektrisitet, i forhold til naturlige fibrer.

Utendørs bør du prøve å holde musikkspilleren ute av vinden så mye som mulig, og heller ha den i en bag eller en lomme. Prøv å holde den så rolig som mulig, da statisk elektrisitet kan bygge seg opp skulle du ta den inn og ut for mye.

Nødvendig?
Alt dette er tips fra Apple, og hvor mye som egentlig vil bli brukt av vanlige folk er en helt annen sak. Hvem tar vel på seg anti-statisk-lotion når man våkner opp, og sprayer ned treningslokalet med anti-statisk-spray for å slippe støt?

Les hele guiden her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse