IMDB er gigantisk og håper på å kunne streame alle sine 1.3 millioner filmer, men det er selvsagt ikke helt enkelt.

Annonse


Vil streame hele IMDB

IMDB (Internet Movie Database) er nettets største, beste og mest respekterte sted for informasjon om filmer, skuespillere og regissører. Nå vil de streame alle filmene.

1.3 millioner filmer streamet rett hjem?

En av IMDBs største visjoner er å kunne tilby streaming av alle filmene på nettsiden (i alt 1.3 millioner) akkurat på samme måte som Spotify.

Dette avslørte IMDB-grunnlegger Col Needham på årets South by Southwest filmfestival. Needham påpeker at det kan være vanskelig da flere av filmene er ikke tilgjengelig for streaming. Noen filmer er så gamle at det ikke finnes kopier av dem, men det er et annet mye større problem.

Problemer med MPAA

Det er selvsagt store hindre rundt streaming av kopibeskyttet materiale og det spørs derfor om vi vil se dette med en gang, spesielt utenfor USA. Needham likevel mener vi om tre år vil le av problemene vi nå har med rettighetshavernes skepsis til nett.

Annonse


Også Spotify som kun tilbyr musikk har forskjellige musikktilbud i forskjellige land. IMDB har allerede startet streaming-tjenesten og har 14 000 TV-serier-episoder og noen tusen filmer. Som vanlig er ikke dette tilgjengelig i Norge, ja vi peker på også dere Apple og Microsoft.

Noen indie-filmer er tilgjengelig her.

En liste over filmene her.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse