Sondre Bjellås har nok prosjekter på gang. Blant annet en Flickr-applikasjon som gjør det mulig å ta med seg bildene hvor enn man er med mobiltelefonen.

Annonse


«Geek» bygger oljekjølt PC

Sondre Bjellås ble i 2008 kåret til årets geek. På torsdag skal ITavisen og Microsoft kåre årets geek 2009, men hva har fjorårets geek drevet med?

– Mye oppmerksomhet

ITavisen tok kontakt med fjorårets vinner av Årets Geek arrangert av Microsoft, Sondre Bjellås. Bjellås kan til ITavisen fortelle at han etter at vant prisen fikk svært mange henvendelser fra media og lokalsamfunnet:

– Jeg fikk mye oppmerksomhet og flere tusen SMS. Til og med SMS fra ordføreren. Jeg har bygget et stort internasjonalt nettverk med andre Microsoft-utviklere, forklarer Bjellås til ITavisen og legger til at det var svært moro å få prisen og at plutselig alle visste hvem han var.

Oppdaterer Flickr-app

Bjellås har hatt stor suksess med Flickr2Mesh, et program som gjør det mulig å ta med seg alle Flickr-bildene med på mobilen. Bjellås kan til ITavisen avsløre at han jobber med en ny versjon av programmet.

Annonse


Flickr2Mesh, er et lite program som gjør det enkelt å ta med seg bildene fra Flickr overalt hvor man går, nemlig på mobiltelefonen.
(Ill.: Channel 10)

Det har vært svært stor etterspørsel etter en oppdatering av programmet som er lastet ned 130 000 ganger og har blitt omtalt på Microsoft eget utviklersamfunn Channel 10. Flickr2Mesh kan lastes ned her. Mer informasjon om Flickr2Mesh her.

Lager olje-PC

Bjellås kan også avsløre at han sammen med kamerat Einar Roland (34) er i full sving med å lage en mineral-olje avkjølt PC. Prosjektet er ikke ferdig og de har ikke kommet lenger enn innkjøp av komponentene som vil bygge på Intels Core i7-plattform.

Disse komponentene skal kjøles ned av olje.
(Ill.: supernerd.no)

Bjellås og Roland har et egen nettside for prosjektet her.

Hele hjemmet på nett

Som den ekte nerden han er er hele hjemmet et teknomekka der alt er koblet sammen. I denne guiden forklarer Bjellås hvordan man sømløst kobler sammen blant annet Home Server, klient-maskiner med Windows 7, Zune og Xbox 360.

Guiden forklarer hvordan man deler filer på hjemmenettverket over over internett ved hjelp av Microsofs mesh og cloud-teknologi, også med mobilen. På den måten kan all informasjon nås uansett hvor man er i verden.

Annonse


Annonse


Annonse