Et tastatur som dette er fa'li, det...

Annonse


Snapper opp tastetrykk fra lufta

Tror du at du er trygg når du har installert alle patcher fra Microsoft, oppdatert med de siste signaturene i antivirusprogrammet og tettet brannmuren?

Primitiv antenne nok

Den gang ei. I følge forskerne ved Ecole Polytechnique Federale i Lausanne, Sveits finnes det flere måter å snappe opp tastetrykk fra løse lufta på.

Forskerne brukte et oscilloskop (måleinstrument brukt for å studere tidsvariasjoner av et elektrisk signal) og en primitiv antenne for å fange opp tastetrykkene.

Lettest med stasjonære

Det lyktes over all forventning. Forskerne var i stand til å lese tastetrykk med 95 prosents nøyaktighet på en avstand av opptil 20 meter – vel å merke under såkalt ideelle forhold.

Bærbare maskiner er vanskeligst å lese – rett og slett fordi kabelen mellom tastaturet og selve maskinen er mye kortere enn mellom en stasjonær maskin og det eksterne tasturet.

Kryptering ikke noe problem

kabelen fungerer som en antenne for «senderen». Forholdene var best med gammeldagse PS/2-tastaturer, men forskerne klarte også å lese tastetrykkene med moderne USB-tastaturer.

Trådløse tastaturer var heller ikke noe problem, uansett om de brukte Bluetooth, infrarøde signaler eller radiosignaler. Dette på tross av at signalene fra disse stort sett er krypterte.

Også fra stikkontakten

Krypteringssystemet kan likevel bare skjule hvilken tast det trykkes på trykkes på via sin egen transportvei (for eksempel fra senderen i tastaturet til USB-mottaker). Hver enkelt tast gir like fullt fra seg et signal som kan fanges opp, og som avdekker trykkemønsteret.

Såkalt «keylogging» skjer ofte ved hjelp av programvare som i hemmelighet er installert på maskinen. Trådløs overvåking krever bare at noen sitter innenfor 20 meters radium med enkelt utstyr.

Forskerne i Lausanne har også funnet ut at du kan overvåke tastetrykk ved å plugge deg inn i en stikkontakt i nærheten av maskinen du skal snoke på.

Kilde:
ITworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse