Jenta på bildet spaserer bort til tårnet for å rette det opp. Alt sammen ved hjelp av Casios nye Dynamic Photo-teknologi.

Annonse


Lag film av stillbilder

LAS VEGAS (ITavisen.no): Det høres kanskje ut som en helt unødvendig funksjon. Men japanske Casio har stor tro på at du skal lage filmer av stilbildene dine.

Derfor kan selskapet på CES-messen her i Las Vegas presentere det de hevder er verdens første teknologi for å gjøre statiske bilder levende.

Slik fungerer det:

Du klipper ut et element i et bilde som du skal bruke i filmen. For eksempel kjæresten din. Så velger du et annet bilde som bakgrunn. Deretter klipper du sammen motivet (kjæresten, altså) i flere ulike positurer, slik at det ser ut som hun beveger seg.

Du kan få det til å se tilnærmet ekte ut, dersom bakgrunn og forgrunn samsvarer. Men du kan også lage absurde sammenstillinger, som klassikeren der turisten retter opp det skjeve tårnet i Pisa.

Nå kan du altså la reisekameraten din gå bort til tårnet og gradvis rette det opp, om du vil. Alt sammen ved hjelp av stilbilder du har tatt på turen.

Finnes i tre modeller

Systemet, som kalles Dynamic Photo (DP), er foreløpig lagt inn i tre nye EXILIM modeller: EX- Z400, EX-Z270, and EX-S12.

Du kan for øvrig se hvordan systemet fungerer i praksis HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse