Jenta på bildet spaserer bort til tårnet for å rette det opp. Alt sammen ved hjelp av Casios nye Dynamic Photo-teknologi.

Annonse


Lag film av stillbilder

LAS VEGAS (ITavisen.no): Det høres kanskje ut som en helt unødvendig funksjon. Men japanske Casio har stor tro på at du skal lage filmer av stilbildene dine.

Derfor kan selskapet på CES-messen her i Las Vegas presentere det de hevder er verdens første teknologi for å gjøre statiske bilder levende.

Slik fungerer det:

Du klipper ut et element i et bilde som du skal bruke i filmen. For eksempel kjæresten din. Så velger du et annet bilde som bakgrunn. Deretter klipper du sammen motivet (kjæresten, altså) i flere ulike positurer, slik at det ser ut som hun beveger seg.

Du kan få det til å se tilnærmet ekte ut, dersom bakgrunn og forgrunn samsvarer. Men du kan også lage absurde sammenstillinger, som klassikeren der turisten retter opp det skjeve tårnet i Pisa.

Annonse


Nå kan du altså la reisekameraten din gå bort til tårnet og gradvis rette det opp, om du vil. Alt sammen ved hjelp av stilbilder du har tatt på turen.

Finnes i tre modeller

Systemet, som kalles Dynamic Photo (DP), er foreløpig lagt inn i tre nye EXILIM modeller: EX- Z400, EX-Z270, and EX-S12.

Du kan for øvrig se hvordan systemet fungerer i praksis HER.