Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Detaljerte gatebilder - som her fra New York - bør gjøres mindre tydelige, hevder California-politiker. (Ill.: Google Maps)

Google med bedre Street View

Søkegiganten satser mer på gatebilder.

Det er tydelig at Street View-tjenesten er noe Google vil satse tungt på fremover. Selskapet har nettopp redesignet hele tjenesten på en veldig elegant måte, med mer fokus på store, tydelige gatebilder.

Grensesnittet i nye Street View ligner mer på Google Earth hva navgiasjonsverktøyene angår. Når du ser på det store kartoversiktet over en by som er støttet av Street View, kan du klikke på et lite ikon av en mann som befinner seg i venstre hjørne.

Denne mannen kan du videre dra over kartet, og alle gatene som er avbildet i Street View merkes da med blått. Du kan dra mannen rett til den gata du har lyst å studere i detalj.

Nærmere innsyn
Bildet skifter da til Street View, og nå dominerer gatebildene hele vinduet. Selve kartoversikten reduseres til et lite vindu i et hjørne. Du kan også bytte til «split screen»-variant der skjermen deles mellom gatebildene og kartet.

Du kan enkelt klikke og dra langs bildet for å bevege deg rundt, og selv om bildene naturligvis ikke er av verdens høyeste kvalitet, er det uansett mye behageligere å bruke tjenesten enn noensinne. Rapportering av problemer med bildene er også enklere, takket være en direkte link nederst på bildet.

Nå venter vi bare på at Oslo kommer med i Street View, så klart.

Kilde

Stikkord: Google, google earth, street view