Repo! The Genetic Opera er en blodig og voldsom musikal i tro Saw-stil.

Annonse


Saw-regissør vil lure piratene

Man går en hard kamp imot når man skal prøve å hindre pirater i å laste ned nye musikkalbum, filmer og spill.

Darren Bousman, regissøren av de siste tre Saw-filmene, valgte allikevel å prøve en litt spesiell taktikk for å holde piratene vekk fra hans nye prosjekt “Repo! The Genetic Opera”.

Lagde en egen armé
På forumet sitt har han bedt sine fans om å ta i bruk torrent-sider og laste opp falske torrents. Han forklarer at folk som kanskje hadde kjøpt Repo!-albumet i butikkene, kan enkelt stjele det via sider som The Pirate Bay. Dermed er det bare én ting å gjøre, og det er å slå dem på deres egen lek.

En rekke forslag for hvordan de kunne gjøre prosjektet så effektivt som mulig dukket raskt opp. Kommentarer fra pirater som varsler om falske torrents kan angripes med egne kommentarer som hevder torrenten ikke er falsk likevel. Problemer som filstørrelser og antall filer måtte også beregnes nøye, slik at piratene skulle la seg lure.

Annonse


I tillegg kom en av forumbrukerne på det sjarmerende slagordet “Wait a minute, did Darren just ask us to essentially Rick-Roll people in the name of Repo? Hell yes.”

Fungerte det?
Men hvordan gikk det egentlig? Ifølge TorrentFreak var ikke prosjektet så vellykket.

Etter å ha postet et par falske torrents på ulike nettsteder tok det ikke lang tid før piratene reagerte. Repo!-fansene gjorde som planlagt og hevded torrenten var ekte, men måtte allikevel se slaget tapt. Torrentsene forsvant en etter en.

Ikke slutt enda
De har imidlertid ikke gitt seg enda, og har endret taktikk ved å gå til andre torrents og hevde at de inneholder virus. Det ser ikke ut til å fungere. Som om ikke dette var nok har de gått løs på en rekke YouTube-videoer som har inneholdt sanger fra soundtracket til filmen og bedt dem om å bli fjernet.

Samtidlig har fansene tydeligvis også vært inne på onlinebutikken Amazon.com, hvor de har gitt albumet så høy karakter som mulig. Samtlige av de 25 første brukeranmeldelsene ga 5 av 5 stjerner.

Vi kan bare håpe dette ikke er framtiden for anti-pirater.

Annonse