Denne funksjonen i IE8 Beta 2 kan skrues av.

Annonse


IE8 logger alt du gjør

Betaversjon 2 av Internet Explorer 8 og Googles nye nettleser Chrome logger alt du skriver og sender det til de respektive selskapene.

Alt lagres

Både Google og Microsoft mener de har en rett på å vite hva du skriver i nettleserens adressefelt. Google forsvarer det hele med at det er nødvendig for å kunne gi gode adressetips tilbake til brukeren.

«Google Suggest» registrerer alt du skriver i adressefeltet i Chrome og sender det til Google. Mange har forstålig nok blitt sinte siden Google ikke legger skjul på at dette brukes som et ledd i markdsføringstaktikken til selskapet.

MS logger alt

Nå viser det seg at Microsoft gjør akkurat det samme i siste test-utgave av IE8. Microsoft kaller sin teknologi «Suggested Sites», men det gjør akkurat det samme som «Google Suggest». Alt du skriver i adressefeltet blir sendt til MS og lagret for å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Annonse


Man kan velge om man vil aktivere funksjonen i IE8 Beta 2 første gang man starter programmet i veiviseren. Det stopper imidlertid ikke med adressefeltet. MS går lenger enn Google.

IE8 samler også inn IP-adresse, nettlesertype og språkinnstillinger i tillegg samler programvaregiganten samler inn også hvilke nettsider du besøker og hvor lenge du er på den respektive nettsiden. Alt ifølge en oppdatert brukeravtale.

Kilde:
IDG.se