Piano som du kan spille direkte med fingrene på skjermen er en av nyhetene i Windows 7.

Annonse


De første offisielle Windows 7-bildene

Microsofts toppsjef Steve Ballmer og pensjoner grunnlegger Bill Gates lettet ikke bare på sløret under D6-messen i San Diego i natt norsk tid.

De lot like godt hele sceneteppet falle, og presenterte i detalj de revolusjonerende pekefunksjonene det kommende operativsystemet som skal avløse Windows Vista i 2010.

Etter bildene å dømme er vekten lagt på pekeskjerm (toch screen). Dette er i og for seg ikke noe nytt i Windows-sammenheng. Tablet PC har hatt det i årevis.

Men nå satser Microsoft åpenbart mye sterkere på denne funksjonaliteten. Ikke minst fordi selskapet har kommet langt i utviklingen av sitt pekebord Surface og sin pekevegg Touch Wall.

Annonse


Og kanskje også fordi den stadig farligere konkurrenten Apple ikke er i nærheten å ha pekeskjerm på sine maskiner ennå (men derimot på sine bærbare dingser).

Det er likevel flust av andre peke-nyheter i det nye operativsystemet. Her er de viktigste som ikke har blitt omtalt tidligere:

1) Dock med lampeånd-effekt (oppstart av programmer fra store symboler i bunnen av skjermen som bare kommer til syne når du fører muspekeren eller fingeren over dem) a la OS X.
2) Tegneprogrammet Paint får multi-touch der du kan tegne med alle ti fingre.
3) Fingerstyrt pianoprogram der du kan spille direkte på skjermen.
4) Svært avansert navigasjons/kartprogram som henter data fra Microsoft Live Maps og Micrtosoft Virtual Earth.

Se alle bildene på Gizmodo.com og AllThingsD.com

Og her er videoen som viser alle de nye peke-funksjonene:

Video: Multi-Touch in Windows 7

Om videoen ikke starter, finner du originalen HER.

Annonse