Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik modifiserer du SIM-kortet, slik at telefonen din kan brukes med et annet selskap enn det den er bundet til. (Ill.: SIMable)

Mye enklere å låse opp telefonen

Nok å bore hull i SIM-kortet og lime på chip.

Det mangler ikke på løsninger for å låse opp mobiltelefoner som er bundet til Telenor, NetCom eller andre teleselskaper. I den sentrale, østlige delen av Oslo tilbys slikt åpent nærmest på annet hver gatehjørne.

Lite hakk i SIM-kortet

Men det britiske selskapet SIMable tilbyr en mye enklere løsning som gjør at du selv kan låse opp telefonen hjemme på kjøkkenbordet.

Løsningen er like enkel som den er genial. Ved hjelp av en spesiell hullmaskin som du får fra selskapet lager du et hakk i kortet. Deretter limer du en liten elektronisk brikke inn i hullet.

Og vips! så kan du ringe med hvem som helst.

Mange telefoner støttet

Systemet fungerer med en lang rekke av de mest populære telefonene på markedet, blant annet Nokia N95 og Sony Ericsson W810i. En fullstendig liste finner du HER.

Enkelte av telefonene, blant andre Nokia 6230 og Sony Ericsson W200, krever at du borer et ekstra hull i kortet.

Lovlig eller ikke?

Hele stasen koster til sammen 20 britiske pund, inklusive hullmaskin, tilleggschip og frakt. Det tilsvarer med dagens kurs om lag 200 norske kroner. Ekstra frakt kommer trolig i tillegg ved forsendelse til Norge, men kronebeløpet ligger under moms-grensen.

Det finnes også en norsk leverandør som tilbyr et lignende system, Nokey.no.

I følge det norske Forbrukerrådet er det svært vanskelig å si om slik opplåsing av telefon med binding er lovlig eller ikke. Men Telenor har uttalt at de anser slik opplåsing som et avtalebrudd.

Godkjent av Telenor-selskap

Samtidig har svenske Djuice, som eies av Telenor-konsernet, aktivt gått ut og anbefalt folk å hacke telefoner som er bundet til konkurrerende selskaper.

Dette har av bransjefolk blitt betegnet som umoralsk, men er etter alt å dømme ikke ulovlig. Importerte iPhone-telefoner hackes i dag i Norge over en lav sko, men dette skjer vel å merke før man har aktivert det amerikanske AT&T-abonnementet som telefonen er bundet til.

ITavisen.no gjør for ordens skyld oppmerksom på at vi ikke tar noe ansvar for om det omtalte produktet virkelig fungerer som beskrevet i denne artikkelen. Vi er heller ikke ansvarlig for eventuelle skader som kan oppstå ved modifiseringen. Ut fra den kunnskapen vi har i dag, forutsetter vi at inngrepet er lovlig. Skulle det motsatte bli klart, fraråder vi våre lesere å modifisere SIM-kortene sine.

Stikkord: Mobil, mobiltelefoner, netcom, nokia, sony, sony ericsson, telefon, telenor