Den britiske butikkjeden Tesco kan bli neste offer i hacker-krigen, mener elite-hackerne.

Annonse


– Kjedebutikker neste hacker-offer

Roberto Preatoni er Italias mest kjente hacker. I november i fjor ble han arrestert av italiensk politi i forbindelse med en stor industrispionasjesak overfor teleoperatøren Telecom Italia.

DoS mot butikker

Nå er han ute av fengselet igjen, og benytter anledningen til å holde foredrag verden rundt om metodene som de farligste hackerne bruker.

Preatoni hevder sammen med flere andre elite-hackere at store butikkjeder som Marks & Spencer og Tesco er de neste ofrene for såkalte DoS (Denial of Service)-angrep. Disse angrepene lammer servere med tusenvis av falske oppkall.

Estland modell

Estland ble for ett år siden utsatt for et slikt angrep, med store økonomiske konsekvenser. Store deler av bankvesenet og næringslivet ble lammet, og mistanken gikk i retning av russiske hackere.

Myndighetene beskyldte til og med Russlands president Vladimir Putin for å stå bak, men det hele kokte til slutt ned til en enkeltperson.

Politisk motivert

Angrepet var likevel trolig politisk motivert, etter at Estland hadde flyttet et russisk krigsminnesmerke fra et sentralt til et mindre sentralt sted i hovedstaden Tallin.

På sikkerhetskonferansen InfoSecurity Europe i London i forige uke påpekte Roberto Preatoni at man ikke trenger å være oppnevnt av en regjering eller jobbe for et multinasjonalt selskaper for å gjøre stor skade.

Fra godstolen i stua

– Du trenger ikke masse penger eller en hær av folk. Du kan gjøre det fra godstolen din med en øl i handa, sier han.

Preatoni, som innen hacker-eliten er kjent som SyS64738, mener at butikkjeder i likhet med regjeringer nå må begynne å forberede seg på Estlands-lignende angrep.

Tesco neste?

Han får støtte av Steve Armstrong fra det velrenommerte SANS-institiuttet, som driver omfatende forskning innen datasikkerhet og trener antihacker-personell over hele verden.

– Om noen vil angripe Storbritannia, vil de sannsynligvis ikke gå for statens servere. De vil gå for frukt som henger lavere, slik som selskaper som anses for å representere landet utad, sier Armstrong.

Han nevner de kjente, britiske butikkjedene Tesco, Marks & Spencer og B&Q som mulige, framtidige mål.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse