Xperia ble ingen stor suksess

Annonse


Ny supertelefon fra Sony Ericsson

Sony Ericssons avanserte, og en gang i tiden revolusjonerende, P-serie er tydeligvis død. Hils på X-serien, hvis første modell bærer navnet XPERIA.

Uten tvil det mest interessante Sony Ericsson har gjort på mange år, XPERIA er en Windows-basert proffmobil med QWERTY-tastatur som skyves fra undersiden. Samme prinsipp som en del HTC-modeller har brukt de siste årene, men helt klart gjort mer stilig og gjennomtenkt (ryktene hevder at den nye telefonen faktisk er designet av HTC).

XPERIA1

Har det meste

Telefonen har 3-tommers trykksensitiv skjerm med VGA-oppløsning, og introduserer et nytt menysystem som skal være panelbasert (og sikkert litt iPhone-inspirert). Det er selfølgelig full støtte for alle mulige internett- og multimediefunksjoner som skal utnytte den fine skjermen, og de fleste trådløse standarder er det også plass til, blant annet super-3G og WLAN. XPERIA har også assistert GPS, minnekortplass (innebygd minne er på 400 MB) og tre megapiksels kamera.

Annonse


Den ser definitivt veldig kul ut, men dessverre er det lite informasjon om tilgjengeligheten foreløpig. XPERIA skal visstnok lanseres i “utvalgte markeder” andre halvdel 2008, til ukjent pris.

G900

Flere modeller

Det er ikke alt fra Sony Ericsson i denne omgang, selskapet presenterte flere nye modeller på GSM-kongressen i Barcelona: Blant annet en annen ny serie, G. Den har to modeller foreløpig, G700 og G900, og begge har trykksensitive skjermer som skal gjøre det mulig å raskt notere ned, vel, notater. G900 har også WLAN og fem megapiksels kamera. Andre nye modeller inkluderer internett/epost-telefonen Z770 samt kameramobilene som tåler litt vann – C702 og 902. Og til slutt en ny Walkman-telefon, W980.

Annonse