Hopp til navigasjon Hopp til innhold
xbox360 (Ill.: Microsoft)

Microsoft tjener penger som gress

Xbox er ikke lenger et sort hull.

I år etter år har Microsoft pumpet penger inn i sin underholdningsdivisjon med Xbox i spissen. Nå begynner endelig investeringen å kaste av seg.

Imponerer markedet

Microsoft brakte etterlengtet optimisme til det amerikanske markedet for teknologiaksjer i går, da selskapet rapporterte om bedre resultater enn ventet, og oppjusterte sine inntjeningsestimater for det inneværende finansåret.

I tillegg til lisensinntekter fra Xbox-spill, har godt PC-salg bidratt til godt salg av Vista og Office for Microsoft. Microsoft mener også at deres innsats for å bekjempe piratkopiert programvare har resultert i økt salg av Windows Vista.

Microsofts Xbox-divisjon gikk fra et tap på 307 millioner dollar (ca. 1,7 milliarder kroner) i fjor, til et overskudd på 357 millioner dollar (ca. 2 milliarder kroner) i år. Mye av suksessen skal skyldes lavere produksjonskostnader for Xbox 360 og salgs-suksessen Halo 3.

Kilder:
Reuters
Engadget

Stikkord: windows, windows vista, xbox