fildeling-nedlastning

Annonse


– NorBits snart tilbake

I går skrev ITavisen at norske fildelermiljøer er lammet etter at hackere har tatt ned Norges største fildelingsnettverk, NorBits, ved hjelp av et DDOS-angrep. Siden har tipsene strømmet inn, noe som gjør oss i stand til å komme med følgende oppdatering i saken:

Aldri sett kraftigere angrep

I gårsdagens artikkel siterte vi våre kilder på at NorBits, FilmBits og Pre of Norway er tatt ned. Dette stemmer ikke. FilmBits og NorBits er tatt ned, da disse bruker samme nettvert. Pre of Norway ble nedlagt for en tid tilbake grunnet manglende donasjoner, melder en tidligere administrator.

Ifølge forumet Filesharingtalk.com skal nettverten til NorBits ha uttalt at de aldri har sett et kraftigere DDOS-angrep noensinne. Angrepet skal ha startet fra en PC i Sør-Korea, og NorBits klør seg i hodet over hvorfor noen skulle ønske å ramme et norsk fildelingsnettverk

– Tulling på IRC

En melding fra noen som kaller seg tha.haCKcrew kan tolkes som at det er gjeng med unggutter som står bak angrepet på NorBits. Disse er imidlertid ikke identiske med vedkommende som forsøkte å logge seg på NorBits IRC-kanal med skjult IP-adresse:

Annonse


…det var en kammerat av meg som gjorde det for å herje med de og han har _ikke_ noe med angrepet å gjøre. Han benytta bare sjangsen til å oppføre seg som en tulling., skriver en anonym innsender i en e-post til ITavisen.

Snart tilbake?

Forskjellige forum har flommet over av rykter siden NorBits ble tatt ned. Noen har ment det er platebransjen som står bak, mens andre tror angrepet er sydd sammen på gutterommet. NorBits håper nå angrepet snart er over, og regner med å være oppe igjen i løpet av relativt kort tid.

Annonse