NBCs muldvarp på flukt fra Defcon 15

Annonse


Reporter på rømmen fra hackermesse

NB! Få med deg VÅR VIDEOBLOGG FRA DECON

Las Vegas (ITavisen.no): Latteren sitter løst i presserommet her på Defcon 15 i Las Vegas.

Utsendingen fra den amerikanske TV-kanalen NBC endte opp med å rømme hotellet der hacker-messen holdes med omtrent 150 hackere i hælene og dusinvis av kamera rettet mot henne.

Ville infiltrere hackerne
Den kvinnelige journalisten var angivelig utstyrt med skjult kamera, og dukket opp på hacker-kongressen i Las Vegas i hensikt å få filmfestet tilståelser fra deltakere om kriminell hacker-virksomhet til programmet Dateline NBC.

Annonse


Media gis relativt lett tilgang til Defcon 15, slik blant annet ITavisen har fått, men registrert presse har kun tillatelse til å fotografere deltagere på Defcon hvis de ber vedkommende om tillatelse først.

I stedet for å registrere seg offisielt valgte reporteren å snike seg inn som en vanlig deltaker for å lettere kunne prate med deltakerne.

– Hun ble tilbudt presse-adgang gjentatte ganger men var ikke interessert, sier Priest, et medlem av sikkerhetsstaben på Defcon.

Ville infiltrere hackerne
Dramaet var fullkomment da bildet hennes ble vist på storskjerm i den største salen på Defcon, og hun ble bedt opp på scenen for å motta et presse-pass. NBC-journalisten valgte i stedet å løpe ut av lokalet med et tog av foto-ivrige hackere og registrert presse i hælene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse