Apple TV

Annonse


Kaller AppleTV et hobbyprosjekt

Apple er vant med saftige inntekter. Det siste året har Apples datamaskiner økt i popularitet, og deres iPod-serie har aldri vært mer populær. Satsningen på TV-fronten har imidlertid ikke vært like fantastisk. Antatte produksjonskonstnader tyder på en svært lav fortjeneste på Apples nyeste dings.

Lav fortjeneste

Vanligvis selger Apple sine ting til stor fortjeneste. Design koster mye å skape, men i produksjonen har Apple spart inn mange penger. Nå har imidlertid selskapet iSupply gått igjennom alle komponenter i AppleTV, og funnet ut at produksjonskostnadene er svært høye.

Hvis man regner med kostnaden til alle komponentene totalt, koster den 237 dollar å lage. Utsalgsprisen på en AppleTV er en smule høyere, med 299 dollar. Dette gir en profitt på 62 dollar, noe som er langt lavere enn det Apple pleier å operere med. Deres iPod har en profitt på nesten det dobbelte av produksjonskostnaden.

Bør satse på godt innhold

For at AppleTV ikke skal forsvinne helt fra markedet, og bare bli et rødt tall på budsjettet til Apple, har det amerikanske bladet BusinessWeek et forslag. AppleTV må skaffe seg en haug av samarbeidspartnere for å gi brukerne noe å se på, ellers vil det være helt uinteressant.

Annonse


I motsetning til iTunes og iPod, hvor iPoden gir klart høyest inntekt, vil ekstrautstyret og ekstramaterialet til AppleTV være redningen.

Kilde:
The Inquirer
BusinessWeek

Annonse