RESTRIKSJONER:  I Florida må du avgi fingeravtrykk fo rå selge en brukt CD. Vi gleder oss til det blir obligatorisk DNA-test for bruktbilselgere.

Annonse


Får ikke selge brukte CD-er

Man skulle tro det var Science Fiction. I den amerikanske delstaten Florida er det lettere å få førerkort enn å selge en brukt CD. Nå gir forhandlerne opp.

Må avgi fingeravtrykk

Skal du selge en brukt CD i Florida, må du avgi fingeravtrykk, la forhandleren ta kopi av alle identitetspapirene dine, og godta å få betaling i tilgodelapper. Forhandlerne må betale 60 000 kroner i depositum til staten for å få lov til å behandle kundene sine som kriminelle.

Ifølge lovgiverne har de nye reglene som hensikt å hindre omsetting av tyvegods, samt piratkopierte varer. Derfor må forhandlerne også holde CD-ene i karantene i 30 dager etter anskaffelse.

Flere stater følger

Også statene Utah, Rhode Island og Wisconsin har innført eller er i ferd med å innføre lignende lovgivning. Dermed er det vanskeligere å selge en brukt CD enn å få seg førerkort i disse statene.

Annonse


Det er ikke kjent hvorfor lovgivningen blir innført, men det er en kjent sak at frontene lenge har vært steile mellom forhandlere av brukte CD-er og platebransjen, som bare får royalty-inntekter fra førstegangssalg.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse