ALchemy gir X-Fi lydkortene full støtte i Vista. Nå får også Audigy samme behandling, men du må punge ut.

Annonse


Creative tar betalt for Vista-støtte

Creative ALchemy er et program utviklet av Creative for Windows Vista. ALchemy gir X-Fi-serien full EAX og 3D-støtte i Vista. Nå utvikler selskapet ALchemy til Audigy-kortene, men du må betale for det.

Annen maskinvare

I følge Creative har de fått meget god respons på ALchemy for X-Fi. X-Fi-utgaven av programmet er gratis og gir brukeren full utnyttelse av lydkortene med EAX og 3D-effekter i spill. Selskapet jobber nå med en versjon for eiere av den forrige serien med lydkort, Audigy.

I følge Creative er Audigy-serien helt annerledes enn X-Fi rent teknisk, så en enkel omprogrammering av driverne går ikke. I følge Creative blir ALchemy billig, men avslører hverken pris eller lanseringsdato.

Sure kunder

Mange kunder har problemer med det de mener er dårlig Vista-støtte. Nå vil de i tillegg ta betalt for et programtillegg mange mener burde være gratis.

Annonse


Det er ikke bare Creative som har problemer med Microsofts forandringer i Vista. Også nVIDIA har fått merke kraftig kritikk etter dårlige drivere til sine GeForce 8XXX-serie skjermkort.

Kilde:
Creativelabs.com