Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik kan det gå når batteriet kortslutter. Nå er årsaken funnet, mener britiske forskere.

Treg batteri-utvikling

Acer-sjef tror ikke på bedre laptop-batterier de nærmeste årene.

Drømmen om brenselceller for å forlenge batterilevetiden på laptopper er langt unna skal vi tro Acer-sjef.

Store tilbakekallinger

Den siste tiden har hele 9.6 millioner laptop-batterier blitt trukket tilbake fra markedet grunnet overoppheting. Det er sikkerhetsproblematikken som gjør de store produsentene nervøse for å lansere ny teknologi.

– Sikkerhet er et stort problem med batterier. Elektrisitet lages av kjemiske reaksjoner inne i batteriet, som igjen produserer varme. Med så mye kjemi involvert må det mye mer produkttesting til.
Derfor går batteriteknologi-forskningen tregt fremover, forteller Jim Wong i Acer. Wong er sjef for IT-produkter hos Acer Inc.

Gammel teknologi

I IT-sammenheng er batteriene som brukes i dagens laptopper basert på eldgammel teknologi. Lithium-ion materialet som brukes i dag ble funnet for 30 til 40 år siden.

Wong har tro på brenselceller, men han påpeker at det trengs mer infrastruktur i tilegg til at teknologien trenger mer tid til å modnes. I en tid med stor frykt for terrorisme kan det også bli vanskelig å innføre teknologi som lett kan misbrukes. Brenselceller kan bruke hydrogen, butan, metanol, eller naturgass for å lage strøm.

HD, en batteri-fiende

HD-video drar naturlig nok veldig mye strøm, og er i følge Wong en av batterienes største utfordringer. I tillegg krever operativsystemene mer datakraft. Windows Vista bruker blant annet skjermkortets 3d-grafikk.

Kilde:
PcWorld

Stikkord: Maskinvare