Silverlight

Annonse


Webrevolusjon fra Microsoft

Microsoft lanserte for noen uker siden Silverlight – en ny webutviklingsplattform som skal erstatte både Flash og JavaScript – de to mest utbredte utviklingsplattformrene for applikasjoner på nettet.

Forener Mac og PC

Dersom Silverlight får den utbredelsen Microsoft håper er det blant annet slutt på at nett-tjenester ikke fungerer på Mac (Safari). Silverlight er en bro mellom Windows og Mac (og på sikt kanskje også Linux), og vil i følge Microsoft føre til en enklere hverdag for utviklere som vil at «begge målføre» får nyte godt av det de lager.

Silverlight er likevel først og fremst et verktøy for å lage såkalte RIAs (Rich Interactive Applications) der video, animasjon, brukermedvirkning og helt nye former for grensesnitt er stikkord.

Web og klient smelter sammen

Selve programvaren som må installeres som plugin til nettleseren tar minimalt med plass – under 2 Magabyte. Samtidig er plattformen kompatibel med eksisterende Web 2.0/AJAX-applikasjoner, og vil kunne utvide disse med mer funksjonalitet.

– Jeg tror at det kommer til å bety en hel del. Webben och klienten kommer til å smelte sammen, sier Lars Sjögreen i det svenske konsultentfirmaet Dotnet til ComputerSweden.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse