STIPEND: Norges Mållag gir 50 000 for å få mer stoff om Sør-Asia på nynorsk.

Annonse


Betaler for Wikipedia-nynorsk

I utgangspunktet skal Wikipedia være et frivilllig prosjekt. Folk som åpenbart har representert interessegrupper har blitt kastet ut.

Vil styrke nynorsk

Like fullt har Noregs Mållag valgt å gi Sandnes-kvinnen Ranveig Mossige Thattai 50 000 kroner for å skrive artikler i den nynorske delen av nettleksikonet.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å bidra til å styrke nynorsken i Wikipedia, sier Mossige Thattai til ITavisen.

Hun er bosatt i Norwich i Storbritannia, og studerer til daglig historie ved Open University. Fra før av har hun en bachelor-grad i engelsk.

Annonse


– Uproblematisk

– Har du ingen betenkeligheter med å motta penger for å gjøre et arbeid som i utgangspunktet skal utføres frivillig?

– Wikipedia får jo støtte fra ulike hold. Og jeg vet at jeg har hele nynorsk-Wikipedia bak meg. Så dette synes jeg er uproblematisk. Målet er jo å gjøre Wikipedia til det beste oppslagsverket, sier Mossige Thattai.

Vil skrive om Sør-Asia

Hun skal primært konsentrere seg om å skrive artikler om forhold i Sør- Asia, nærmere bestemt India, Pakistan og Bangladesh. Hennes ektemann kommer opprinnelig fra sistnevnte land.

– Sør-Amerika og Russland er godt dekket på nynorsk. Men den delen av verden jeg konsentrerer meg om er dårligere representert, sier hun.

Eneste nettsøker

Kjartan Helleve, redaktør i Norsk Tidend (medlemsavisa til Noregs Mållag) sier til ITavisen at Mossige Tattai var eneste søker til stipendiet som puybliserte på nettet. I forbindelse med Mållagets 100-årsjubileum fikk de to stipender av kulturminister Trond Giske. Det andre stipendiet gikk til rockegruppa An10 Boyband fra Snåsa, som synger på nynorsk.

I likhet med stipendiaten mener Helleve også at det er helt uproblematisk å betale for Wikipedia-bidrag.

Wikipedia fornøyd

– Dette handler jo om språk, ikke om et emne eller en sak. Siden den nynorske delen av Wikipedia er et faktum, har jo skillet allerede skjedd. Og emnet Ranveig skal skrive om er jo fjernt fra språkpolitikk, sier Norsk Tidend-redaktøren.

Pressetalsmann Chris Nyborg i Wikipedia Norge (biokmål) sier han hilser stipendiet velkommen, og at det overhodet ikke bryter med de retningslinjer nettleksikonet har.

Annonse