Annonse


Løgnhals kastet ut av Wikipedia

Under psevdonymet EssJay opererte Jordan som sannhetsorakel i Wikipedias ledelse. Han skulle sile ut fakta fra tøv. Med hele tre doktorater og engasjement som lærer ved et prestisjtungt universitet mente Wikiepdia-sjefen Jimmy Wales og resten av kollegiet ved det brukerdrevne nettleksikonet at Jordan var vel kvalifisert for innsatsen.

Avslørt etter intervju

Etter at Ryan Jordan ble intervjuet av det seriøse bladet The New Yorker, viste det seg at hele CVen hans var bygd på løgner.

Ikke hadde han noen doktorgrad. Utdannelsen begrenset seg til avbrutte studier i religion og filosofi. Noen undervisningsstilling kan Jordan heller ikke skilte med. I en alder av 24 år ville det være oppsiktsvekkende i USAs relativt alderstunge, øvre universitetskollegium.

Beklager

The New Yorker har kommet med en beklagelse etter intervjuet. De ble lurt til å tro på Jordans angivelige kvalifikasjoner. Wikipedia sendte Jordan som et lysende eksempel på at nettleksikonet sjekkes av høyt utdannet personell.

Annonse


Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales har på sin side lagt seg helt flat, og holder nå på å gå alle rettelser og tilføyelser Jordan har gjort i sømmene. Jordan har på sin side levert en uforbeholden unnskyldning.

Kilder:
Wikipedia.org
The New Yorker

Annonse