Annonse


– Anmeld Whitebox

PC-selskapet Whitebox skylder i følge Forbrukerrådet norske forbrukere flere hundre tusen kroner. Dette fordi mange som har levert PCer de har kjøpt hos selskapet ikke har fått maskinene etter at de var levert inn til reparasjon eller reklamasjon.

Billig bærbart

– Det virker ikke som det er noen vilje hos innehaveren til å gjøre opp for seg. Vi anbefaler derfor kunder som har utestående krav om å gå til politianmeldelse, sier Synnev Aas Aaby i Forbrukerrådet.

Whitebox innstilte virksomheten sin 19. januar i år. Enkeltmannsforetaket var kjent for sine oppsiktsvekkende lave priser. Prisene ble forklart med gode innkjøpsavtaler med hardwareleverandører på Taiwan, samt det faktum at man ikke trengte å betale ekstra for å klistre på et kjent merkenavn.

Allerede anmeldt

Selskapet var i en periode annonsør på ITavisen, og vi fikk flere henvendelser fra kunder som enten ikke hadde fått maskiner i det hele tatt eller hadde hatt trøbbel når maskinene ikke virket.

Annonse


Hønefoss-politiet har allerede mottatt flere anmeldelser mot selskapet, men etterforskningen er i startfasen.

Ikke konkurs

– Selskapet er frivillig avviklet, og er således ikke gått konkurs. Så lenge selskapet drives som enkeltpersonsforetak, er innehaveren ansvarlig for de forpliktelsene som reiser seg også etter at selskapet er avviklet, sier Aas Aaby til Forbrukerportalen.no.

Selskapet står registrert på den tidligere eierens samboer. Hun mener imidlertid at hun bare lånte ut navnet sitt, og for øvrig har hatt noe med selskapet å gjøre. Juridisk er det likevel hun som nå har ansvaret.

Les også:
Whitebox nedlagt – kunder fortviler

Annonse