Maner til opprør mot platebransjen

Den norske blackmetal-musikeren Daniel Vrangsinn går i et åpent brev ut og oppfordrer norske artister til å gjøre opprør mot platebransjen. Årsaken er blant annet platebransjens antipirat-kampanje Piracy Kills Music, som flere artister i ettertid har tatt avstand fra.

– Dropp plateselskapet

Vrangsinn, som blant annet har spilt i band som Carpathian Forest, Nattefrost, Secht og Neetsach, har nå en egen hjemmeside der han legger ut egne musikkprosjekter til fri nedlasting.

Han mener fildeling ikke skader artistene, bare plateselskapene. Vrangsinn argumenterer med at nettet gjør at artister snart kan klare å tjene gode penger helt uten plateselskapene, da konserter og t-skjortesalg er der de store pengene ligger.

Annonse

Ber artister si fra

Vrangsinn reagerer på at representanter fra Piracy Kills Music-kampanjen hevder å representere samtlige norske artister. Han oppfordrer derfor artister som er uenige i kampanjens budskap til å flagge dette.

Annonse
Annonse