Advokat Espen Tøndel mener at torrent-siden som er opprettet i hans navn bare viser hvor useriøse fildelingstilhengerne er.

Annonse


Antipirat-advokat misbrukt

Advokat Espen Tøndel har lenge frontet norsk platebransjes kamp mot ulovlig fildeling, sammen med IFPI-sjef Marte Thorsby. Nå misbrukes han på en torrent-side på nettet.

Henger ut Tøndel, Thorsby og Giske

Fildelingstilhengere har opprettet nettstedet Tøndel Torrents. Nettstedet hevder å være et sted der “kopibeskytterne” deler konfiskert materiale seg imellom, og IFPI-leder Marte Thorsby er navngitt som opplaster. Også Trond Giske, omtalt som partyminister, utgis for å være en av staben.

På nettsiden ligger det også en link der brukerne oppfordres til å donere penger til Tøndels fiender slik at “det blir mer å hente for meg og advokatvennene mine”.

Gir penger til Piratgruppen

Donasjonene går til norske Piratgruppen, som tidligere har varslet at de vil gå til mottiltak mot platebransjens antipirat-kampanje.

– Jeg har ingen annen kommentar til dette enn at det kun viser hvor useriøse disse menneskene er, skriver Tøndel i en e-post til ITavisen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse